9 Eylül 2007 Pazar

Tanju Okan-Pierre Bachelette


26/11/2006 -
şimdi de pierre bachelett ten emanuell i dinliyorum.bunu Tanju Okan
''bir yıl sonra bugün tanıştığımız gün''diye söylerdi.bu arda google da Tanju Okan ı ararken güzel bir haber gördüm.Urla belediyesi(T Okan İzmir Urlalı)hatta güzel Urla m diye şarkısı da var.O nun heykelini dikmiş.güzel bir gelişme.

''Urla'ya Tanju Okan Heykeli Dikildi
Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu’nun yaptırdığı Tanju Okan Heykeli, ölümünün 5. Yıl dönümünde Urla’ya dikilerek anıldı.
Oğlu Tansu Okan’ın da katıldığı anma töreni Urla İskele’deki kabri başında başladı.
Kabrine çiçek konulması ve duaların ardından konuklar ve sevenleri Urla İskele Mahallesinde evine ikiyüz metre uzaklıktaki Tanju Okan Parkı’na geçti. Parka dikilen 2 metre 30 cm. boyundaki heykel açılışı törenine geçildi. Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu ve Tansu Okan’ın açılışınıyaptığı heykeli, heykeltraşlar Zafer Dağdeviren ve Derya Arsoy yaptı. Urla Kaymakamı Ali Kamil Başıhoş, Kınık Kaymakamı Mustafa Harputlu, Balçova Belediye Başkanı Ali İhsan Ülker, Foça Belediye Başkanı Ercan Küçükkaya, Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran, Meclis Üyeleri, Okan’ın yakınları, hayranları ve Urlalılar katıldı.
Urla Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, “Biz Tanju Okan’ın heykelini zaten kalbimize dikmiştik. Şimdi çok sevdiği İskele’ye dikmekten gurur duyuyoruz” dedi.
Tansu Okan ise “ 4 , 5 yıldır babamın unutulmaması için neler yapabilirim diye düşünüyordum ama değerli Belediye Başkanımız Selçuk Karaosmanoğlu yapılabilecek en güzel şeyi, babamın heykelini yaptırdı. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.
Tanju Okan’ın denize bakan heykelini Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu ve Tansu Okan açtı. Karaosmanoğlu kurdeleyi keserken “Tanju Okan’ın çok sevdiği Urla’yı görmesini sağlıyoruz” dedi.''

Hiç yorum yok: