9 Eylül 2007 Pazar

Teoman Erdal Eren'e şarkı yapmış


Teoman Erdal Eren için ''iki çocuk''diye şarkı yapmış.(hayatta en zoruma giden şeylerden biri de Erdal Eren in idamdan önceki bu son fotoğrafını Savaş ay denen ya%&w+&?şaaan çekmiş olmasıdır.adam sanki gazeteci değil istanbul da ne kadar emniyet müdürü varsa onların baş yalağı,evlenme programını arayıp yarışmacı kıza gel benimle evlen bırak yarışmayı deyip kandırıp kızı günlerce kullanıp atacak kadar y%/&%/%şak biri...trafik cezası yazılamayacak kadar imtiyazlı bir yalağa bu fotoğrafı çekmek nasip olmuş)
aşağıda bir gazeteden haberle ilgili yazı:''İki çocuk da akrabası çıktı
Ünlü rockçı Teoman'ın; 1980 yılında korsan bir gösteri sırasında vurularak öldürülen Zekeriya Önge ile onu öldürdüğü gerekçesiyle idam edilen Erdal Eren'i anlattığı 'İki Çocuk' şarkısıyla ilgili yaptığı açıklama herkesi şaşırttı. Teoman, şarkıda bahsedilen iki kişinin de akrabası olduğunu söyledi. Türk rock müziğinin sevilen seslerinden Teoman'ın geçtiğimiz aylarda piyasaya çıkan 'Renkli Rüyalar Oteli' adlı albümünde yer alan 'İki Çocuk' adlı şarkı, duygusal sözleriyle albümün en konuşulan şarkısı olmayı başardı. Teoman Birgün Gazetesi'ne verdiği röportajda; Erdal Eren ve Zekeriya Önge'nin akrabası olduğunu açıkladı. Şarkıda; 1980 yılında bir korsan gösteri sırasında tam kalbine isabet eden bir kurşunla öldürülen 20 yaşındaki inzibat eri Zekeriya Önge ile onu vurduğu gerekçesiyle idam edilen 17 yaşındaki Erdal Eren'i ve onların anneleri anlatılıyor.İKİSİNE DE ÇOK ÜZÜLDÜM Söz ve müziği Teoman'a ait olan bu şarkı, Önge ve Eren'in ölümlerinin anlatıldığı döneme ait televizyon ve radyo haberleri ile başlıyor ve hemen ardından gelen duygusal şarkı da dinleyenlere gözyaşı döktürüyor. Sol görüşlü bir insan olduğunu söyleyen Teoman, hem 17 yaşındaki Erdal Eren'e hem de onun öldürdüğü iddia edilen inzibat eri Zekeriya Önge'ye de çok üzüldüğünü, bu yüzden ikisini bir şarkıda buluşturduğunu söylüyor.UZAK DA OLSA AKRABA Hem Eren'le hem de Önge ile akraba olduğunu söyleyen Teoman, şunları söyledi: "Erdal Eren, bizim evde sürekli sözü edilen birisiydi. Giresun'dan akrabamızdı. Asıldığı gün annem ve ben çok üzüldük. 'İki Çocuk' adlı şarkıma bu duygularla başladım. Şarkımda, sadece bir suç unsuru olarak bahsedilmesine içerlediğim, er Zekeriya Önge de var. Garip bir rastlantı ama onun da akrabamız olduğunu öğrendim." Ünlü şarkıcının hesabına göre Önge ile Eren de birbirlerine uzak da olsa akrabalar... Ünlü şarkıcı Teoman Giresun'un Alucra ilçesinde doğdu. Erdal Eren de Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde dünyaya geldi. Bu iki ilçe de birbirlerine komşu ilçeler olarak biliniyor. Zekeriya Önge ise Sivas'ın Gölova ilçesinde doğmuş. Gölova ilçesi de Şebinkarahisar ve Alucra'ya komşu. Bu birbirlerine yakın ilçelerde yaşayan birçok sülalenin birbirleriyle kan bağı olduğu biliniyor.''

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Sayın blog kullanıcısı sitenizi çok beğendiğimizden Çöpkonteyner ekibi olarak sitenizin başarılarınızı devamını dileriz.